En nybörjares upplevelser
Vid fyllda 34 år och med växande självförtroende insåg jag att fegisen inom mig inte var någon att bry sig om. Nu skulle drömmen om dykning förverkligas. Ska jag till Stora Barriärrevet så ska jag ta mig tusan inte bara snorkla.
Läs mer
Dykresa till Ålesund

Andra dykdagen åkte vi till nordsidan av Ålesunds hamn för att dyka på på Konsul Carl Fisser, ett tyskt fraktfartyg som sänktes 1944 av engelsmännen. Vraket låg delvis djupare än 30 meter så vi fick nöja oss med den aktra delen. En mycket stark ytström gjorde att vi fick hålla oss i båten för att inte driva iväg innan vi gick ned efter ankringslinan. Sikten var 15 till 18 meter och vattnet runt 16° varmt!!!
Läs mer
En tur i tryckkammare
Hur påverkad blir man egentligen av kvävet vid ett tryck motsvarande 50 meters djup? Varför blir imitationer av Sven Jerring så roliga? Läs om hur det gick till när några dykare provade tryckkammaren på Östra Sjukhuset i Göteborg.
Läs mer
Expedition Röda Havet

I mars 2001 reste ett gäng dykare från Storspiggen Sportdykarklubb till Hurghada i Egypten för en veckas dykupplevelser. Fanns det sköldpaddor i Turtle Bay? Har Niki Lauda en kusin i Egypten? Läs om våra öden och äventyr både ovanför och under ytan.
Läs mer
Isdykning i Kåsjön

Isdykning provade några medlemmar i Storspiggen Sportdykarklubb i februari 1997. Läs artikeln ur arkivet om hur man tar sig igenom isen och klarar kylan.
Läs mer
Kick of med Storspiggen

Under pingsthelgen hade Storspiggen Sportdykarklubb en liten ”kick of” på Västkustgården i Lerkil. Läs bildreportage med dykbilder från Snäckan söder om Lerkil.
Läs mer
En helg hos Dyk-Leif

Det enda som avslöjade att det fanns ett dykcenter mitt i villaområdet i Hamburgssund var den med dekal försedda bilen och brummandet från en kompressor. Vid Väderöarna såg vi ett rikt växt- och djurliv. Det blev många fina bilder av krabbor, havsanemoner och fiskar.
Läs mer
© 2003 Hans Spicar | www.resochdyk.nu | skicka e-post