Dyk med Storspiggen Sportdykarklubb

Under pingsthelgen hade vi en liten ”kick of” på Västkustgården i Lerkil. Klubben är inte riktigt inflyttad ännu men några av medlemmarna har gjort i ordning inne i den container vi hyr. Så nu går det att köra kompressorn och komma åt alla grejer.

Maria och Martin lägger till

Förmiddagen ägnades åt luftfyllning och vi åt lunch innan vi gav oss iväg för ett eftermiddagsdyk vid södra delen av Snäckan. För flera av oss var det ett avrostningsdyk. Själv var både min parkamrat Susanne och jag nyfikna på vad som gick att åstadkomma med min kamera i svenska vatten. Sikten var bara 3-4 meter så det fick mest bli närbilder. Dykplatsen var väl inte den allra bästa men det var ändå kul att prova ett nytt ställe.

Blå brännmanet, brännmanet, maskeringskrabba och brödsvamp

Anki efter dyket Susanne får en ny kompis

Maria är ytbärgare Ivan redo för dykning

På kvällen grillade vi och åt så vi höll på att spricka. Det fanns mat för betydligt fler och vi bjöd in några av dem som jobbade med att bona golven på Västkustgården. Sent på kvällen tittade vi på några av mina bilder från Australien.

Martin och Ivan är jättehungriga Susanne gillar grillspett

På söndagen gav vi oss ut för ett andra dyk. Efter att ha tankat i hamnen styrde vi söderut med mig vid rodret. När vi nästan var framme vid dagens mål dog motorn. Det rykte lite grann och verkade vara problem med kylningen. Hade den nyrenoverade motorn gått sönder? Som tur var fanns Dennis i närheten ombord på en annan båt. Vi blev bogserade tillbaka till hamn. Felet visade sig vara tillfälligt men någon dykning hann vi inte med. Vi åt en sen och god lunch ute i solskenet innan vi skildes åt.

Nyfiken på klubben? Storspiggen Sportdykarklubb

© 2003 Hans Spicar | www.resochdyk.nu | skicka e-post