Dykbilder från Sudan

Se bilder från en tre veckor lång dykresa ombord på SY Freedom utanför Sudans kust hösten 2005.
Se bilderna
Connda Vennessa

Connda Vennessa är byggd på Irland för 28 år sedan. Skrovet och grundkonstruktionen är en fiskebåts för styrkan och sjövärdigheten. men hon har aldrig använts som fiskebåt.
Läs mer
Rosie Framton

Rosie Framton är den 26 åriga skottska skepparen och ägaren av Connda Vennessa. Hennes väg till Röda Havet och dykningen började med att hon tränade och tävlade i simning i grundskolan. Tränaren var också dykinstruktör och klubben som han var medlem i arrangerade en resa till Egypten.
Läs mer

Resedagbok från Sudan
Efter lunch var det dags för dyk vid sydspetsen av Sha' ab Rumi. Sikten var över 40 meter igen. Här fanns allt; dropp off, platåer och väggar. Jag fick fina bilder av en Lionfish liggandes under en stor tallrikskorall.
Läs mer


Fler bilder från resan finns i fotogalleri och i panorama.
Hajar

Stora hajar är inte flockdjur och har revir. Hajar varnar nästan alltid och simmar då in i det de känner hotar dem utan att bita. Ibland anfaller stora hajar direkt från djupt vatten för att de misstar en människa för en säl, delfin eller stor fisk.
Läs mer

Länkar
Le Baron Noir
Red Sea Divers
Sudan Airways
Sudan Net
Sudans ambassad i USA
Scuba Travel UK
Dykfilm från Sudan

Filmen är tagen 2005 i Röda Havet utanför Sudan. Du måste ha bredband och
QuickTime installerat för att kunna se filmen (6,5 MB).Video av Grå revhaj

Efter en stund började sex stycken grå revhajar cirkla runt oss. Jag var lite upphetsad och inte blev det bättre av att jag slog i knät och trodde att jag blödde. Trots allt hade jag sinnesnärvaro att filma både hajar och de andra dykarna.
Filmen är tagen vid Sha' ab Rumi i Röda Havet utanför Sudan. Du måste ha bredband och QuickTime installerat för att kunna se filmen (2,9 MB).
Videosekvenser
Du måste ha bredband och QuickTime installerat för att kunna se filmerna.

Anemonfisk (1,7 MB)
Bogsurfande delfiner (1 MB)
Grå revhaj (2,9 MB)
Röda Havet 2005 (6,5 MB)

Sharks 3D

© 2005 Hans Spicar | www.resochdyk.nu | skicka e-post