Tre veckor i Thailand
Chicken Island

Vad är "The Bangkok Surprise", "same, same but different" och "hot twise"? Dykning blev det i södra Thailand utanför Railey Beach och på paradisön Ko Phi Phi.
Läs mer
Fun, falls & forest

En dagstur med Uncle Brian upp till Athelton Tablelands är ett måste om man ska till Cairns i Australien. Vår resa var späckad av naturupplevelser, bad i vattenfall, lek, musik och överraskningar. I bussen fanns en mycket bra ljudanläggning och Brian använde ett headset så vi hörde tydligt allt han sa. Under hela resans gång fick vi intressant information och musik vald speciellt för varje tillfälle.
Läs mer
Med buss genom Malaysia
Flytande kiosk vid Railey Beach

Kuala Lumpur överraskade oss med många grönområden och välskötta hus. Malaysia kändes som Thailands välmående kusin. Vår resa tog oss också till det svala Camerun Highlands, den gamla piratön Penang och slutligen de paradisiska Perhentian Islands. Korallrevet i viken där resorten D'Lagoon låg var en miniversion av Stora Barriärrevet.
Läs mer
Stora Barriärrevet

I Cairns stannade vi för att dyka på Stora Barriärrevet. Läs om våra fyra dygn ombord på Nimrod 3 och fantastiska dyk vid några av världens vackraste dykplatser. Här finns också tips om boende i Cairns, länkar till de dykutfärdsbåtar som har bäst rykte och information om Reef Teach, ett fördrag som är ett måste innan man dyker på revet.
Läs mer
Nattvandring i regnskogen

Vi utrustades med stora regnkappor och starka lampor med batteripack i midjebälten. Vår guide, Paul O’Down, var otroligt duktig på att hitta intressanta djur och växter i mörkret. Regnskogen betraktas som en stor organism. Allt hänger ihop, allt återanvänds.
Läs mer

 

© 1998 Hans Spicar | www.resochdyk.nu | skicka e-post